За Нас 

Моето име е Борислав Пенев и както вече разбрахте, с  Кико заедно създадохме DIVUS Raw dog Food. Аз съм собственик на кафявия лабрадор Бренди, може би вече сте го виждали на снимките ни :) Между другото той е подарък изненада за 26тия ми рожден  ден от Кико и жена ми. Още помня как 10 мин. стоях стъписан от емоции, когато тази малка кафява топка се появи в апартамента ми. 

Завършил съм бакалавър и магистратура специалност „Финанси“ и в продължение на 5 г. се развивах във финансовия сектор. През 2019 г. реших да направя крачка встрани и да започна собствен бизнес, свързан с външна търговия и внос на индустриална техника. Преди 2 г. заедно с моят добър приятел и бивш съученик Кирил се захванахме с изграждането на българския бранд за сурова кучешка храна DIVUS. 

Постоянно сме изправени пред множество казуси и се сблъскахме с  нови предизвикателства, които ни помагат да се развиваме бързо, динамично и успешно. 

Untitled-1.jpg
Kiko1.jpg

Хей! Моето име е Кирил Тодоров, а повечето хора ме познават като Кико.  Ако ти се струвам познат, ще ти подскажа от къде. 

От 2015 г. се занимавам професионално с обучение на кучета от всякакви породи, а през 2017 г. отворих и хотел и пансион на обща площ от 8000 кв.м. През тези години през мен са преминали над 3000+ кучета, като имам уникалната  възможност да наблюдавам физическата им форма, имунна система, усвояване на най-различни марки гранули, поведение.  Моята академия се казва Kiko Academy   FB https://www.facebook.com/search/top?q=kiko%20academy

Около 2018 г. в хотела започнаха да идват все повече кучета, които се хранят по метода  BARF. Виждах разлика при тях – силен апетит, малки изпражнения, консумация на малко вода, както и това, че никога не бяха с наднормено тегло. Така реших да пробвам как вносните менюта  ще се отразят и на моето куче – боксерът Аякс. Той вече не е сред нас, но е виновникът за създаването и на Kiko Academy и за DIVUS. Разликите бяха на лице и при него, а аз бях много щастлив, че той покачи мускулна маса и изчисти излишните мазнини. 

Вече бях убеден в първоначалните ползи…

Започнах да проучвам по-обстойно плюсовете и минусите на този метод на хранене и дори открих ветеринар в България, който да ми помогне с анализа на предлаганите в страната марки. 

Това, в което бях сигурен е, че BARF е най-добрият начин на хранене, но и че у нас и дори в съседните страни няма производител, зад което качество да си сложа името и да кажа смело на моите клиенти : „Това е най-доброто за кучето!“ 

Така през 2020 г. взех решението, че в нашата мила страна България, не може да няма начин да се произведе продукт, който да е с високо качество и на достъпна цена. 

Успях да намеря начин да произвеждаме на локално ниво, да следим от първа ръка суровините, които са вложени и да търсим активно обратна връзка от нашите клиенти. Имаме гъвкавостта да създаваме наши рецепти, да пробваме различни доставчици, постоянно да надграждаме рецептите, спрямо западните тенденции.

И така вече имах най-качествения BARF в България! 

Трябваше ми обаче партньор…

Той трябваше да има и обича кучетата, вече да храни с моята храна и да е вътрешно убеден от нейните ползи. Трябваше да мога да му вярвам и да допълва качествата, които на мен ми липсват…

НАШИТЕ ЦЕННОСТИ

  • Безкомпромисно качество, надминаващо очакванията. Използваме само български сурови, от доказани ферми. Месото, което влагаме е мускулно – не е субпродукция или машинно отделено. 

  • Най-пресният BARF – суровините пристигат в цеха и веднага се влагат в менютата. Замразяват се, престояват необходимото време и се доставят в склада в София. И това се повтаря всяка седмица. 

  • Качествено обслужване на клиента – това, което заслужаваш. Държим на бързата доставка и се интересуваме от обратната връзка. Преди да ти доставим, винаги ще те консултираме дали менюто, което си  избрал е най-подходящото за твоето куче.  А след първа поръчка очаквай обаждане, за да проверим как се отразява храната на кучето. 

  • Законност. Производственият ни цех е регистриран в БАБХ по всички законови уредби за производство на храна за животни непредназначена за човешка консумация. Имаме регистриран хладилен склад за търговия на едро, както и магазин за търговия на дребно. Също така разполагаме и с хладилна кола, с която доставяме в София.

 

Да достигнем до всички отговорни и загрижени хора, които търсят най-доброто за своето куче. Това са хората, които са критично мислещи и не вярват на всяка реклама, която видят по телевизията. Тези, които знаят, че масовите и бързи храни са отрова за нашето тяло. А представете си щом тровят нас хората за пари, какво се случва с кучетата. 

НАШАТА МИСИЯ

Untitled-1.jpg

Най – големият ни успех е

да спечелим твоето доверие

и да оправдаем очакванията.

Ние създадохме DIVUS, поради 3 много семпли и тривиални причини:

  • Кучетата ни са част от нашите семейства и искаме най-доброто за тях. Не го открихме и решихме да го създадем.

  • Обичаме страната си и сме сигурни, че тук имаме потенциала да създадем качествен продукт, подкрепяйки българските домакинства.

  • Вярваме в себе си и искаме контролът да е в нашите ръце, за да можем да станем, толкова добри, колкото мечтаем. 

4.jpg
4.jpg

Също така сме съоснователи на „Българска асоциация за сурово хранене“ https://www.facebook.com/BARF-Association-Bulgaria-103011085561097/, в която с колеги следим за добрите практики и законност на предлаганите в страната сурови храни за кучета и котки.