Търсене
  • Borislav Penev

Топ 7 препоръки, които да спазвате при хранене на кучетата по метода BARF

Храненето по метода BARF може да изглежда объркващо в началото. Ето 7 важни неща, които да спазвате като за начало.

  1. Добавяйте месести кокали към BARF диетата. Благодарение на тях кучето ви ще почиства зъбите си и няма да натрупва зъбен камък. Разкъсването на мускулните влакна действа като четка за зъби, както и трошенето на костите.

  2. Не насилвайте кучето си да премине бързо към суровото хранене БАРФ. Рязката смяна от гранули към BARF може да причини диария или повръщане. Също така не добавяйте твърде много съставки, те също могат да разстроят храносмилателния тракт. Организмът има нужда да се адаптира към хранене по метода BARF. Ако искате да разберете как да преминете към сурово хранене, прочетете нашата статия: Как да преминем към хранене с БАРФ?.

  3. Започнете прехода с БАРФ меню, което съдържа само един източник на протеин. Ние препоръчваме пилешко или пуешко, тъй като то е по-лесно за усвояване. (Освен ако нямате доказани алергии). След седмица може да добавите втори протеин като например заешко и пилешко.

  4. Наблюдавайте изпражненията. По време на прехода е нормално изпражненията да са меки. Но до няколко дена те трябва да се върнат в нормалната си форма. При преминаване напълно към сурово хранене БАРФ, изпражненията ще са около два пъти по-малки сравнение с преди. Ако са твърде сухи и се ронят подобно на тебешир, това е знак, за твърде много кости в BARF диетата и трябва да намалите тяхното съдържание.

  5. Не давайте замръзнала BARF храна за кучета. Честото хранене със замръзнала БАРФ храна може да доведе до проблеми с панкреаса. Винаги сервирайте БАРФ менюто на стайна температура.

  6. Не ползвайте микровълнова. Размразявайте на стайна температура BARF менюто или ако сте забравили да го извадите навреме от фризера, може да го поставите в съд с топла вода за няколко минути.

  7. Възрастното куче няма нужда от идеално балансирано БАРФ меню всеки ден, но това трябва да се случи в рамките на месеца. Това означава да подсигурите поне 3 източника на протеин и да сте сигурни, че давате поне 2 секретиращи органа, кости , плодове и зеленчуци.

Можете да сметнете количеството BARF храна нужна на вашето куче чрез нашия барф калкулатор.


Ние предлагаме 5 различни менюта, с които ще осъществите баланса:3286 преглеждания0 коментара

Подобни публикации

Виж всички