Търсене
  • Borislav Penev

Как да преминем към хранене с БАРФ?

Актуализирано: 6.02.2021 г.

Ако до сега сте хранили кучето си с гранули, трябва да сте внимателни при смяната към хранене със сурова БАРФ диета, за да не стресирате организма.


Започнете с БАРФ меню, което е на основата на пилешко месо, то е по-лесно за преработване. Само ако кучето ви е с хранителна алергия може да започнете с агнешко или конски месо.


Най-щадящият начин е да направите преходът плавно. В продължение на 7 дена започнете да смесвате постепенно гранулите с БАРФ храна за кучета.


Пример: 1ви ден давате 85% гранули и 15% месо (от цялата дажба) и така постепенно докато на 7ия ден обърнете пропорцията.


Сервирайте на стайна температура, иначе може да възпалите гърлото на кучето си. Точно както когато ние хората ядем твърде много сладолед или пием газирано.


По време на прехода е възможно кучето ви да получи стомашно разстройство – не твърда консистенция на изпражненията, газове или дори да повръща жълта слузеста течност.


Това е така, защото ензимите, необходими за разграждането на висококачествена протеинова, сурова месна диета срещу високо въглехидратна и преработена диета, са много различни. Панкреасът има нужда да се адаптира към ензимите необходими за преработката на суровото месо.


Също трябва да знаете, че суровата диета се усвоява около 3 пъти по-бързо от сухата храна, тъй като тя е около 70% влага. Това е и причината да забележите кучето ви ще пие по-малко вода.


Също навлизайки в стомаха и червата, гранулите набъбват от 3 до 5 пъти, което дава усещане за ситост на кучето ви. Все едно ние да се тъпчем с хляб.


За повече информация не се колебайте да се свържете с нас.

1330 преглеждания0 коментара

Подобни публикации

Виж всички