Търсене
  • Mariela Dimitrova

Подобри имунната система на твоето куче!


С края на горещите слънчеви дни и с разликата в температурите, съпътстващи есента, начинът на живот и хранене на твоя домашен любимец се променят. За съжаление студеното време крие много рискове от различни алергии, възпаления и вируси. Най – добрата превенция срещу това е подсилването на имунната система. Нейното неправилно функциониране може да доведе до множество заболявания, като инфекции, диабет, остеоартрит и рак. Поддържането на баланса ѝ гарантира цялостно здраве и благополучие . В тази статия ще разбереш как да подсилиш имунната система на твоя любимец и да се подготвиш за настъпващия есенно – зимен сезон.Какво представлява имунната система при кучетата?


Имунната система е сложна мрежа от специализирани клетки и органи, предназначени да пазят организма от бактерии, вируси, токсини, паразити и всякакви чужди вещества. Тя създава защитна система срещу всякакви инфекциозни заболявания.


Болести, алергии и възпаления през есента


Всички знем, че през есента се наблюдава скок на сезонните алергии. Тъй като растенията започват да спят зимен сън, много от тях освобождават потенциални алергени във въздуха. Също така с понижаването на температурите, намалява и количеството на витамин D, който получаваме през горещите летни дни. Това е причината твоят приятел да се разболява по -лесно, отколкото през друго време на годината. Слабата имунната система увеличава риска от различни бактерии и вируси. Често срещани проблеми при по - ниски температури са лайшманиозта, кучешката кашлица, различните паразити, остеоартрита и косопада. Излагането на студ води също до различни инфекции на дихателния апарат или възпаление на пикочния мехур.


Как да подсилиш имунитета на твоето куче?


Състоянието на чревната микрофлора изгражда около 70 % от имунната система на организма. Чревният тракт съдържа съвкупност от стотици видове бактерии, а техният баланс се влияе силно от храната. Най – важният фактор, който оказва влияние върху имунитета е пълноценната и балансирана диета.


Подходяща диета


Физиологията на кучетата е създадена, за да консумират храна, богата на влага и протеини. Затова гранулите не са походящи за твоя любимец. Те се състоят от поне 40 % нишесте, което насърчава възпалението, а ниското съдържание на влага води до постоянна дехидратация. Добавените синтетични витамини в гранулите натоварват допълнително организма на твоето куче, а оцветителите, химиикалите и рискът от плесен застрашават неговото здраве и имунитет.


Ако продължаваш да храниш с гранули, трябва да направиш генерална промяна!Чувал ли си за методът на хранене БАРФ?


Природата е кръгова, с постоянен енергиен поток, който формира ритми и модели. Тя е ръководство, което много ясно показва коя е естествената, подходяща и сезонна храна. Предшествениците на нашите домашни любимци са консумирали характерна за биологичния им вид храна, богата на протеин и влага и бедна на въглехидрати. Това е естествената и еволюционната им диета, на която се основава методът БАРФ.


Основният принцип на суровоядството е балансираното и разнообразно хранене. Той включва всички необходими хранителни вещества, от които се нуждае твоето куче - месо, органи, кости, плодове, зеленчуци и масла. Суровата диета нормализира, укрепва имунната система и поддържа

здрав микробиом, заради съдържание

то на разумно количество добри фибри и живи бактерии от пресни храни. Добрият баланс на есенциални мастни киселини намалява възпалителните състояния и премахва инфекциите. Суровото хранене е не само източник на енергия, но и катализатор на биохимичните реакции.

За оптимално здраве на твоето куче е препоръчително да избираш различни протеини, както и сезонни зеленчуци и плодове. Тази комбинация ще осигури пълноценния режим, който да отговаря на специфичните му нужди.Научи повече за ползите от тиквата за твоя домашен любимец тук.


Ние от Дивус се грижим за пълноценната диета на твоя най - добър приятел, затова предлагаме балансирани менюта, които включват разнообразни протеинизаешко, говеждо, пилешко, конско, риба и патешко. Използваме само български висококачествени суровини от доказани производители и добавяме сезонни, местни плодове и зеленчуци.


Добавки


За да повишиш ефективността на имунната система, можеш да допълниш диетата на кучето си с определени хранителни вещества


Пробиотик


Пробиотикът е незаменима част от менюто на твоето куче. Както споменахме, около 70% от имунната система зависи от чревната микрофлора. Затова е и изключително важно какво е количеството благотворни бактерии в червата. Пробиотиците въвеждат полезни микроорганизми в храносмилателния тракт и подобряват вътрешния микробен баланс. Те подпомагат здравето и защитават нашите любимци от лошите бактериите и микроорганизми. С тяхна помощ имунната система устоява на различни инфекции и възпаления.


Кой е най – добрият пробиотик?


Стомахът на преживните животни в суров и необработен вид или така нареченото зелено шкембе е най – добрият естествен пробиотик за твоето куче. Стомашните соковете в него са пълни с храносмилателни ензими и полезни бактерии като лактобацилус и ацидофилус. Те помагат за усвояването на храната, пречистват кръвта, премахват токсините, паразитите и гъбичките.

Храносмилателните ензими подобряват метаболизма, хормоналната функция и подсилват имунната система.

Зеленото шкембе съдържа аминокиселини, които подпомагат изграждането на мускулите и подобряват функционирането на всички системи. То съдържа ненаситени мазнини, които осигуряват качествена и дълготрайна енергия и повишават здравословния холестерол. Зеленото шкембе има перфектно съотношение между калций и фосфор, както и между омега 3 и омега 6 мастни киселини. Също така е богат източник и на манган, който е необходим за регулирането на захарта, хормоналния баланс, правилното усвояване на калция, съединителните тъкани и здравословните кръвни стойности.


Нашите рецепти са пълноценни и балансирани, защото всяка съставка, която подбираме има огромна роля за цялостното благосъстояние на твоя домашен любимец. Ние от Дивус добавяме зелено шкембе към всяко от нашите менюта, защото знаем, че то е неразделна част от здравословния хранителен режим на твоя най - добър приятел.


Омега 3


С понижаването на температурата започва и смяната на козината на твоето куче. Допълнително омега 3 мастни киселини ще заздравят и подсилят козината и кожата на твоя любимец през есенно – зимния сезон.

Разбери повече за смяната на козината на твоето куче тук.

Освен това омега 3 мастните киселини имат противовъзпалително влияние

и поддържат здрава имунна система.
Разгледай нашето предложение с високо съдържание на Оmega 3


+ подарък хранителна добавка за козина Dermavet


+ подарък специална четка за събиране на косми.

Витамин С


Витамин С е важен антиоксидант, който намалява възпалението и вредните свободни радикали. Той е източник на енергия, който подпомага имунната система.


Нашето предложение за есенно – зимния сезон е витаминният комплекс Мултивет. Той съдържа омега 3, таурин и витамин С, които засилват имунната система и зареждат организма с всичко, необходимо за правилно протичане на метаболитните процеси.


Физическа активност


Поддържането на добра физическа форма на кучето е един от най-добрите начини за укрепване на имунитета и насърчаване на цялостното благосъстояние. Упражненията са ключов компонент за доброто здраве. По – ниската физическа активност през зимните месеци може да доведе до увеличаване на теглото. Мазнините са най-голямата жлеза с вътрешна секреция в организма, която отделя повече от 40 различни хормона, насърчаващи възпалението. Физическата активност е важна, защото изгаря мазнините и помага за противодействие на инфекциите и появата на заболявания.


Ако твоят приятел прекарва дълго време на открито и е физически активен, съвсем спокойно можеш да увеличиш порцията му, защото най – вероятно има по – голяма нужда от енергия за затопляне и поддържане на подкожна мазнина.


Лечебната сила на масажа


Докосването, масажът и други подобни методи могат да бъдат полезни за кучетата, тъй като насърчават релаксацията и оздравяването, които от своя страна се отразяват на цялостното здраве. Масажът може да намали нивата на хормоните на стреса в организма.


Подобри здравето на кучето си, като му осигуриш естествената храна, от която се нуждае. Избери Divus Raw Dog Food - Българският БАРФ производител.145 преглеждания0 коментара

Подобни публикации

Виж всички