Какво е B.A.R.F ?

BARF (Biologically Appropriate Raw Food) е най-подходящият начин за хранене на кучета спрямо техния биологичен вид. Кучетата имат идентична храносмилателна система с вълците и за да са в оптимално здраве трябва да имат подходящ хранителен режим.

Дивус предлага балансирана диета, която съдържа себе си само най-добрите съставки за нашите домашни любимци:

 

Kobi.meso.png

🦴 70% месо

🦴 10% органи

🦴 10% кости

🦴 10% плодове и зеленчуци

 

Менюто е дълбоко замразено на -26 градуса, размразява се до стайна температура и се сервира сурово. Смляно е под формата на кайма за по-голямо удобство.

 

Защо БАРФ?

Кучетата са опитомени преди 15 000 години, но те не са се приспособили да преработват готвена храна или гранули. Тяхната храносмилателна система е създадена да усвоя сурова храна. Липсват им ензими, с които да преработват ориз, картофи, зърно и всякакви други въглехидрати.

Дивус менютата не съдържа въглехидрати, консерванти и стабилизатори.

Само 100% подходящи съставки за всяко куче.

Ползи от БАРФ

Ползите, които има суровото хранене са изключително много, а за някои от тях дори и не подозираме. Тези които ще забележите още в първите 2-3 дена са:

 

Хранейки с Дивус в дългосрачен план ще имате много ползи. Храненето с биолоично подходяща храна е начин да превентирате всички заболявания, причинени от хранене с гранули – проблеми със ставите и сърцето, хронична диария и гастрит, хранителни алергии, затлъстяване. Дори има данни за кучета спрели да получават епилептични пристапи, само сменяйки диетата си.

6
5
7
1
2
4
3
DSC_4955-copy.png
КАК ДА ЗАПОЧНЕМ С БАРФ? 

Най- подходящото меню, с което да започнете е пилешкото (Освен ако кучето Ви няма доказана алергия). То е лесно за преработка и няма да натовари храносмилателната система на кучето ви. Нашето пилешко месо е от фермите на "Дюк" и е най-висок клас без антибиотици.

 

Започнете да смесвате суровата диета с гранули, като постепенно премахнете изцяло гранулите. Смяната трябва да продължи около 7 дни, като в ден първи слагате 15% БАРФ и 85% гранули а в 7ми ден пропорцията е обратна.

 

В зависимост от възрастта и активността на кучето се определя и порциона.
Той е % от телесното тегло.

 

gif.gif
Screenshot_1.png

🦴 Твърди изпражнения

🦴 Намаляване размера и миризмата на изпражненията

🦴 Намаляване на газовете

🦴 Поява на апетит

 

 

Ползите, които ще забележите след около 1 месец са:

 

 

🦴 По-здрава, мека и лъскава козина

🦴 Намаляване на падането на козина

🦴 Повече енергия 

🦴 Нормализиране на телесното тегло 

🦴 По-изчистена и плътна мускулатура

🦴 Хубав дъх и по-бели зъби

Истината за гранулираната храна?

Гранулите стават популярни през 1930 г. в САЩ. Това е времето на Голямата депресия, когато сривът в икономиките е 30%.  Те са измислени като евтин ЗАМЕСТИТЕЛ на естественото хранене на кучето. Сравняват се с Junk Food при хората.

Depositphotos_20404851_original-min_gnqt

Как се правят гранулите?

  • Използват се отпадъчни продукти

  • Ползват се въглехидрати, като евтина съставка

  • Пълни са с консерванти и стабилизатори

  • Преминават топлинна обработка, която променя молекулярния състав

 

Гранулираната храна е основен причинител на хранителни алергии, разстройства, анемия, бъбречна недостатъчност и ракови заболявания.